Ecotrophelia Hrvatska 2018.

  1. godine održava se 5. nacionalno natjecanje studentskih timova „ECOTROPHELIA HRVATSKA 2018.“, sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih studija Sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda.

Natjecanje organizira Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN) u suorganizaciji s udrugom studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta „PROBION“, Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom (PBF).

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje novih eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu.

Finalno nacionalno natjecanje 6 timova (sa Sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Splitu  i Zadru) i prezentacija njihovih eko-inovativnih prehrambenih proizvoda održati će se 12. lipnja 2018. na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pobjednički tim, o kojem će ocjenu donijeti  nacionalno Stručno Povjerenstvo sazdano od znanstvenika i predstavnika iz prehrambene industrije i srodnih institucija, sudjelovat će i predstavljati Republiku Hrvatsku na Europskom natjecanju „Ecotrophelia Europe 2018“, koje će se održati u studenom 2018. u Parizu.