Ecotrophelia Hrvatska 2019.

  1. godine održava se 6. nacionalno natjecanje studentskih timova „ECOTROPHELIA HRVATSKA 2019.“, sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih studija Sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda.

Natjecanje organizira Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN) u suorganizaciji s udrugom studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta „PROBION“, Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom (PBF).

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje novih eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu.

Finalno nacionalno natjecanje 2 tima (sa Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Zadru) i prezentacija njihovih eko-inovativnih prehrambenih proizvoda održati će se 10. lipnja 2019. na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pobjednički tim, o kojem će ocjenu donijeti  nacionalno Stručno Povjerenstvo sazdano od znanstvenika i predstavnika iz prehrambene industrije i srodnih institucija, sudjelovat će i predstavljati Republiku Hrvatsku na Europskom natjecanju „Ecotrophelia Europe 2019.“, koje će se održati u Kölnu, 06.-07. listopada 2019. u sklopu sajma ANUGA.

Poziv i program ECOTROPHELIA HRVATSKA 2019.

 

Arhiva: Ecotrophelia Hrvatska 2018.